Pagina's

vrijdag 27 december 2013

KerststerretjesIk hoop dat jullie allemaal hele fijne feestdagen hebben gehad ! Ik in ieder geval wel. Op het laatste moment nog even deze schattige sterretjes gemaakt, voor aan de glazen. Heel simpel van 5 kleine satéprikkertjes (grote satéprikkers kunnen natuurlijk ook, deze kan je knippen, of een grote ster van maken). Je maakt ze met tape aan elkaar vast en het worden leuke sterretjes ! 


Ik heb ze met twee verschillende tapes gemaakt. 5 met stipjestape en 5 met blokjestape. Het maakte de tafel net mooi af !

Op naar de volgende feestdagen ! 

Lieke

maandag 23 december 2013

Kerstballen dippenHet is al bijna kerstmis, maar om deze laatste dagen onszelf nog even bezig te houden heb ik iets leuks gevonden. Kerstballen dippen. Ik had hiervoor een prachtig DIY filmpje gemaakt, waarmee ik jullie voor de verandering eens in de vorm van een filmpje wou laten zien hoe dat te doen. Maar uiteindelijk toch besloten mijzelf hiervoor te beschermen en dit maar niet te doen. Aangezien mijn stem op filmpjes nooit zo heel mooi klinkt. 

Dus omdat er geen filmpje is zal ik hier stap voor stap uitleggen hoe je kerstballen moet dippen.

1. We beginnen met een bakje met verf in een kleur naar keuze, ik heb gekozen voor lichtblauw omdat dit mooi past bij onze keuken.
2. Je zorgt dat je een kerstbal, het liefst zilver, bij de hand hebt en dipt deze iets in het bakje met verf (de verf evt iets verdunnen).
3. De kerstbal zo in het bakje draaien dat je een mooi lijntje krijg, op een plek naar keuze. Wil het lijntje niet vanzelf recht, tape het dan even af en dip hem er dan in.
4. Laat de kerstbal met verf even uitlekken zodat hij niet zo erg meer lekt, dit voorkomt dan ook lekkers.
5. Hang de kerstbal ergens aan een touwtje te drogen, draai de kerstbal als hij bijna droog is een keer, zodat je onderaan niet zo'n belletje krijgt. 
6. Hang je kerstbal in de boom, aan een mooie tak, of doe er iets anders leuks mee want hij is klaar !

Ik hoop dat jullie hierdoor net zo'n zin krijgen in kerst als dat ik heb !


Liefs Lieke

p.s. Zelf aan de slag gegaan? Stuur een foto !
dinsdag 10 december 2013

WONEN & WONENAl een tijdje heb ik het idee om, naast True Colours, een ander blog te starten. Een blog met vooral veel tips en inspiratie. Na een tijdje nadenken over het idee, een naam bedenken en nog veel meer heb ik besloten het te gaan doen. WONEN & WONEN, dat is wat het geworden is. Nu ben ik al een paar maand bezig met het ontwerpen, ideeën bedenken en dergelijken om het blog goed vorm te geven voordat ik begin met het plaatsen van posts. 

Vanaf 1 januari zal ik op WONEN & WONEN gaan bloggen, elke week posts met vooral veel inspiratie. En tips, ook erg belangrijk bij het inspireren. Maar ondanks het starten van een nieuw blog, ga ik natuurlijk gewoon door met het posten op True Colours. Ik blijf jullie showen wat ik opknap, maak en de rest ! 

Ik hoop dat jullie straks ook een kijkje komen nemen !

Liefs Lieke

zondag 1 december 2013

Inspiratiebord december - keuken


Een groot, leeg, wit bord. En plakken maar ! Lekker in tijdschriften bladeren, de mooiste plaatjes, quotes e.d. in een bepaald thema uitzoeken, heeeerlijk om te doen. En met masking tape haal je het er zo weer af voor een volgend inspiratiebord, genaamd januari. Maar eerst nog even over deze:


Deze maand ben ik in gegaan op de keuken zelf. De keuken zit er bij ons net in, een houtkleurige gaf onze voorkeur. Maar ondanks dat zijn er nog genoeg prachtige exemplaren te vinden in de tijdschriften. En ik hoef natuurlijk niet alleen mijzelf te inspireren ! 

Geïnspireerd en ook bezig? Mail me het resultaat ! 

Liefs Lieke