Pagina's

zondag 27 mei 2012

De Ölle Tied
Een paar weken geleden zijn we met familie weekend naar De ölle tied in Holten (OV) geweest. Als je van oude dingen houd is het zeker de moeite waard om er een keer te gaan kijken, ze hebben er een oude spullencollectie, oa gebruiksvoorwerpen en huishoud artikelen maar ook een poppenmuseum met 400 poppen en een oude werktuigen museum. Het is niet heel groot, maar ze hebben er enorm veel. We werden erg gastvrij ontvangen met koffie of thee en krentenwegge (krentenbrood).

De foto's heb ik er zelf gemaakt, ze zijn niet allemaal even duidelijk maar ze geven een leuk beeld!
De prachtige linnenkast.

Oude naaimachine.Mooie oude bakblikken.


Wastobbe met de benodigheden.


Fijn weekend.


zondag 20 mei 2012

Verslag Parijs (deel 3)

Dit is alweer het derde deel van mijn foto verslag, vanmorgen lekker in het zonnetje gelegen op onze steiger aan het water. Lekker de Ariadne at Home gelezen.
De Arc de Triomphe


Het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe


Een (onduidelijk) avondbeeld van de verlichte Champs Elysees


De verlichte Eiffeltoren die bij elk uur gaat knipperen.De tuin van een kasteel dat we hebben bezocht, helaas geen duidelijk vooraanzicht maar het was wel heel mooi. Een voorbeeldkasteel van Versailles.


De wijnkelder van het kasteel.


Een paar foto's van het mooie 7-verdiepingen hoge warenhuis La Fayette. Vanaf de 5e verdieping kun je fantastisch mooi naar beneden kijken op alle merken make-up en parfum kraampjes. Op de verdiepingen erboven zijn veel merkkleding winkels.

Ook Louis Vuitton zit daar, er mogen daar ongeveer 10 mensen tegelijk naar binnen (meestal met bewaker) en er staan rijen voor de ingang.. Daar zijn wij dus helaas maar niet heen gegaan.


Zwerfers slapen of liggen graag op de metroputjes, deze voeren de warme lucht van de metro's af en zijn dus lekker warm voor deze mensen. Het ziet er wel grappig uit. Dit was midden op de Champs Elysees.


En nog een kathedraal die we onderweg tegenkwamen.


Dit waren alle foto's die we in Parijs hebben gemaakt met de fotocamera, misschien komt er nog een keer een post met de foto's die we met mobiels hebben gemaakt. Eerst even kijken of er daar leuke tussen zitten..

Fijne zondag.
maandag 14 mei 2012

Verslag Parijs (deel 2)

Het duurde even maar hier is ie dan, het 2e deel van het verslag van Parijs. We hebben afgelopen weekend familieweekend gehad dus had even geen tijd. Ik ben daar ook nog leuke foto's wezen maken in wat leuke winkeltjes/musea maar die laat ik wel een keer voorbij komen als ik klaar ben met mijn Parijs verslag.Natuurlijk 2x de Tour de la Eiffel.


Dit plaatje vond ik zoo mooi.


Het uitzicht vanaf de trappen richting de schilderswijk, voor de kerk/kathedraal. Het was op die trappen wel héél druk.


De Montparnasse, de (werk)flat waar je in ongeveer 30 seconden met de lift naar de 58e verdieping gaat, je kunt met de trap naar de 59e verdieping en dan heb je een fantastisch uitzicht, zie de volgende foto's.Dit was mijn verslag voor vandaag, het volgende deel of de volgende delen (ik denk dat er nog ongeveer 2 komen) komen de volgende weken. Het zijn echt héél veel foto's dus.

Fijne week.


zaterdag 5 mei 2012

Verslag Parijs (deel 1)

          Een keer een post met heeeel veel foto's, en schrik niet, dit zijn nog maar de foto's van als ik het goed heb de eerste 2 dagen. Het was een heel leuk en ik heb veel leuke dingen gezien, veel aardige mensen. Zelf heb ik een paar leuke souvenirtjes gekocht en 2 shirtjes.

 Soms zie je het raam iets weerspiegelen maar dat komt omdat we in de bus zaten en veel foto's door het raam heen zijn gemaakt.   2 foto's van onderweg, de mooie landschappen.


Een brug met prachtige gouden beelden op de pillaren.


En natuurlijk de Eiffeltoren, le tour de Eiffel.


Het beeld van Napoleon.


De Notre Dame

Een paar foto's van het paleis met het gouden stuk op de koepel.Volgende week doe ik een keer de rest van de foto's, misschien komen die ook nog wel in delen want het waren er zo veel.

Fijn weekend.